Πως φτιάχνω Gif animation

Αυτή τη φορά, θα δημιουργήσουμε  από το απόλυτο 0, ένα .gif αρχείο και έπειτα θα του προσθέσουμε ένα  εφέ. Δηλαδή σε αυτό το παράδειγμα δεν χρειάζεται να έχετε κάποια συγκεκριμένη φωτογραφία για να κάνετε την εν λόγω επεξεργασία πάνω της. Μπορείτε από το απόλυτο κενό να δημιουργήσετε κάτι πολύ εντυπωσιακό.

Gif Animation
Gif Animation

Καταρχήν τι είναι .gif αρχεία; Όσοι γνωρίζουμε όπως έχουμε πει έχει καλώς, όσοι όχι όπως συνηθίζω να λέω πότε δεν είναι αργά για να μάθουμε. Αλλά ας σας βοηθήσω λίγο παραπάνω.Gif είναι η κατάληξη αρχείων εικόνας οι οποίες εμπεριέχουν μέσα τους μια σειρά / αλληλουχία εικόνων όπου διαδέχεται η μία την άλλη δημιουργώντας έτσι στον παρατηρητή τους την ψευδαίσθηση της κίνησης. Το γνωστό σε όλους animation.

Οι συγκεκριμένες εικόνες συνήθως χρησιμοποιούνται ως banner σε διάφορες ιστοσελίδες, ως avatar σε διάφορα forum και γενικώς όπου βολεύει τον κάθε ένα να τις χρησιμοποιήσει. Όπως συνηθίζω να λέω, «Στο χέρι σας είναι που θα χρησιμοποιήσετε όσα μάθετε. Εγώ απλά σας δείχνω τον τρόπο».

Θα μελετήσουμε από την απλή δημιουργία ενός Layer και τον χρωματισμό του, μέχρι την δημιουργία μάσκας σε κείμενο, προσθήκη εφέ σε συγχωνευμένα Layers και τελικά δημιουργία animation μέσα στο Photoshop και παραγωγή του τελικού αποτελέσματος.

Gif animation με το Photoshop

Το συγκεκριμένο Tutorial απευθύνετε σε λίγο πιο έμπειρους χρήστες από αυτούς του επιπέδου των αρχαρίων. Σε περίπτωση έλλειψης γνώσεων ,απλά ξέρετε τι πρέπει να κάνετε!

Θα θεωρούσα αρκετά ενδιαφέρον το συγκεκριμένο μάθημα, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο μαζί μου. Όλο και κάτι πιστεύω θα κερδίσετε.

Μανέας Βασίλειος

Υ.Γ. Παρακαλώ πολύ, αφήστε τα σχόλια σας για οποιαδήποτε παρατήρηση ή απορία έχετε.

3 σκέψεις για το “Πως φτιάχνω Gif animation”

  1. πάρα πολύ καλό
    σας ευχαριστώ πάρα πολύ κ. Μαναία για το χρόνο σας να μας παρουσιάσετε κάτι τόσο ενδιαφέρον

    είναι τόσο απλό τελικά αν έχεις έναν άνθρωπο να σου δείξει 5 πραγματάκια …

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.