Δημιουργία web 2.0 κουμπιού

Web 2.0 Button
Web 2.0 Button

“Στην αρχή, ήταν το Internet”, το web που οι περισσότεροι γνωρίσαμε, απλό, στεγνό, με απλά χρώματα, μόνο με πληροφορίες άντε και 1-2 φωτογραφίες… Αυτό επικρατούσε μέχρι και πριν λίγα χρόνια, τα χρόνια που ήμασταν “σκλάβοι” των αργών συνδέσεων και όταν το design ήταν κάτι το δεύτερο όταν πρώτη ήταν η θέληση να δούμε μια σελίδα να φορτώνει γρήγορα!!

Ευτυχώς τα χρόνια πέρασαν, και μαζί με αυτά, ήρθαν πολλά καλά, όπως το ADSL, και μαζί με αυτό το Web 2.0 και η γενικότερη αναβάθμιση των ιστοσελίδων.

Tα Web 2.o γραφικά για όσους δεν καταλαβαίνουν είναι ότι όμορφο βλέπετε στις ιστοσελίδες, στα blog και γενικά στα διάφορα site. Τα μικρά πραγματάκια που “χτυπάνε” στο μάτι σας και σας εντυπωσιάζουν. Είναι τα αντικείμενα με σκιές, ή λάμψεις, ή γυαλάδες κλπ. Αυτά τα web 2.o εφέ, μπορείτε να τα βρείτε είτε σε εικονίδια, είτε  σε κείμενο, είτε σε φωτογραφίες και βίντεο. Έχει κυριαρχήσει, όχι άδικα κατά την άποψη μου στο ίντερνετ και στη τηλεόραση και σκοπός του είναι απλός, “να αρέσει στο μάτι σας!”.

Στο σημερινό μας μάθημα θα σας δείξω πως να δημιουργήσετε ένα τέτοιο κουμπί, πως να δώσετε γυαλάδα, σκιά και την “αίσθηση” του τρισδιάστατου. Ένα πολύ ευχάριστο αλλά συγχρόνως και δημιουργικό μάθημα του Adobe Photoshop που θα σας βοηθήσει, δημιουργικά και εικαστικά.

Καλό μάθημα!

Πως να φτιάξω web 2.0 κουμπί

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.