Μυστικά του Photoshop – Εφέ Φωτιάς

Photoshop Fire Effect
Photoshop Fire Effect

Συνεχίζουμε τα μαθήματα επάνω στο Adobe Photoshop. Αυτή τη φορά θα κάνουμε κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό. Η σειρά αυτή των μαθημάτων σχετικά με τα μυστικά του εν λόγω προγράμματος, κάθε φορά θα μας προσφέρει κάτι καινούργιο και ακόμα πιο εντυπωσιακό από το προηγούμενο μας μάθημα.

Φανταστήκατε ποτέ πόσο εντυπωσιακό θα ήταν εάν είχατε μια φωτογραφία από μια φωτογραφία την στιγμή που καίγεται; Ίσως ο φωτογραφικός φακός να μπορέσει να καταγράψει κάτι τέτοιο, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που πραγματικά ζητάτε;

Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, με το Adobe Photoshop μπορούμε να το δημιουργήσουμε!

Έστω ότι μόλις χωρίσατε! Τι θα κάνετε την φωτογραφία σας με την πρώην; Θα την σβήσετε; Εγώ προτείνω να δείτε το παρόν tutorial και μετά ξανασκεφτείτε το!!

Το συγκεκριμένο εφφέ μπορεί να υλοποιηθεί πάρα πολύ εύκολα και να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Όπως πάντα, στην φαντασία σας είναι να αποφασίσετε πού θα αποδώσετε την χρήση του. Εγώ απλά σας δείχνω τον δρόμο. Το τι θα κάνετε μετά είναι δικό σας θέμα!

Photoshop Secrets Fire Effect Part 1 of 2

Photoshop Secrets Fire Effect Part 2 of 2

Έχουμε προβλέψει ώστε τα Video να μπορείτε να τα δείτε και σε πλήρη οθόνη.

Το παραπάνω tutorial απευθύνεται στον μέσο χρήστη, ίσως και σε πιο αρχάριους θα μπορούσα να πω. Οι απαραίτητες γνώσεις για το πρόγραμμα οφείλουν να είναι σε σχετικά πρωταρχικά επίπεδο για το συγκεκριμένο παράδειγμα.

Cardboard
Cardboard κάντε δεξί click για να καταβάσετε την εικόνα

Βέβαια όπως έχουμε ξαναπεί, εάν δεν έχουμε ούτε τις απαραίτητες πρωταρχικές γνώσεις τότε μπορούμε να ανοίξουμε ένα βιβλίο, ή ακόμα και από το Help του προγράμματος και να πάρουμε τις βασικές αρχές για να μπούμε έπειτα βαθιά στον κόσμο των Multimedia και των γραφικών.

Θα μελετήσουμε, από την δημιουργία ενός Layer, μέχρι την χρήση διαφόρων φίλτρων και χρωματισμών που θα μας αποδώσουν ένα άκρως ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Στην πράξη τώρα, θα χρησιμοποιήσουμε μια φωτογραφία από μία επιφάνεια από ένα χαρτόνι και θα ορίσουμε μια συγκεκριμένη περιοχή της να έχει πάρει φωτιά και θα απεικονίσουμε αυτή τη φωτιά μαζί με τον καπνό της. Ας το δοκιμάσουμε !

Μανέας Βασίλειος

1 σκέψη για το “Μυστικά του Photoshop – Εφέ Φωτιάς”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.