[Ακολουθεί άρθρο υπό την επήρεια μποτιλιαρίσματος με βροχή]

Ανέβαινα προχτές την Λ. Βουλιαγμένης και μέσα στην βροχή και τα αχνισμένα μπαρμπρίζ είδα στην εταζέρα ενός ιστορικού TOYOTA Corolla του ΄82 δύο φωτεινές κόκκινες λωρίδες να συγκλίνουν και να αποκλίνουν ανά 2 sec. Τότε, θυμήθηκα τον KITT, ο οποίος γράφεται με δύο T, αλλά είχε μόνο μια φωτεινή λωρίδα. Τελικά, σκέφτηκα, οι Έλληνες είναι θύματα κάθε κινέζικης μαλακισμένης κακέκτυπης αντιγραφής. Δεν φτάνει που για να βάλεις ένα τέτοιο (λάθος) “αξεσουάρ” στο αυτοκίνητό σου έπρεπε να φοράς σκαρπίνι με άσπρη κάλτσα ala Michael Jackson, ήθελες να το παίξεις και Michael Night με… διπλό, όχι καρμπιρατέρ, αλλά φωτεινό πέρα-δώθε κινεζικό φωτιστικό αυτοκινήτου.
Συλλογιζόμενος όλα αυτά και προσπαθώντας να καταλάβω εάν όντως χρειάζομαι ψυχίατρο, αποφάσισα να κάνω μιαν έρευνα για τον θρυλικό τηλεοπτικό αστυνόμο Michael Arthur Long ή Michael Knight και το φοβερό αμάξι του τον KITT.
Ο KITT και οι περιπέτειές του, λοιπόν, έχει γίνει εκτός από σήριαλ, fun club με online community, Ελληνική σελίδα στο FAcebook!, επιτραπέζιο, κινέζικη απομίμηση από μινιατούρα αυτοκινητάκι έως φωτιστικό αυτοκινήτου, αποκριάτικη στολή – ναι την φορούσε ένας φίλος μου στο δημοτικό – μπλουζάκι, τασάκι, και τόσα άλλα, που συμπληρώνουν την χαρά κάθε επίδοξου μικρο-κακομοίρη επιχειρηματία, ο οποίος έχοντας δωρεάν διαφήμιση και χωρίς κόστη για δικαιώματα, πλούτιζε από το χαρτζιλίκι των πιτσιρικάδων της γενιάς μου.
Κοιτώ καμιά φορά τα μοντέλα των αυτοκινήτων που σχολιάζει στα post του ο dkalo και νιώθω σίγουρος πως οι δημιουργοί τους – άνθρωποι οι περισσότεροι της γενιάς μου – δύο σήριαλ έβλεπαν, αλλά ένα παραδέχονταν, το StarTrek και τον Michael Knight. Ναι, το πιστεύω αυτό. Κάποιοι θα πουν ότι είμαι βάρβαρος και θα αναρωτηθούν πώς παίρνω το δικαίωμα να λέω κάτι τέτοιο, αφού το StarTrek στην συνείδηση κάθε technology maniac έχει να κάνει με κάτι το Θεϊκό και το προφητικό. Θα σας εξηγήσω. Εάν το StarTrek ήταν το επιστέγασμα της τεχνολογικής προφητείας, o KITΤ σου έδινε την δυνατότητα να προσγειωθείς από τους γαλαξίες, στα «σαμαράκια» της καθόδου της Λ. Αλεξάνδρας, μέσα σε ένα Lada με δύο λωρίδες κόκκινα φωτάκια, που σε έκαναν τον Ιππότη της Ασφάλτου.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Michael Knight, που τον υποδυόταν ο David Hasselhoff, μας έφερνε ποιο κοντά σε αυτό που λέμε ο καλός αστυνομικός, που δεν έχει πιστόλια, αλλά ένα τεχνολογικό θαύμα-υπεραυτοκίνητο και δεν χρειάζεται να πυροβολήσει για να συλλάβει τους κακούς. Αρκούσε ένα αμάξι με φωτάκια. Ήταν ρε παιδί μου πιο κοντά στην αναίμακτη παιδική μας αθωότητα, όπου τα ρολόγια μας γινόντουσαν πομποδέκτες-Joystick με τα οποία μπορούσαμε να ανοίξουμε την πόρτα για να μπει το κορίτσι μας, χωρίς καν να οδηγούμε εμείς. Απλά στέλναμε τον KITT να φέρει το κορίτσι, αφού πρώτα είχαμε στριμώξει τους κακούς στην “στενή”.
Μαύρο δερμάτινο λοιπόν, αφάνα μαλλί, καλογυαλισμένο καπό, κομμένη μια σπείρα στο αμορτισέρ και ήσουν ο Super ήρωας. Ναι, μπορεί να ήταν λίγο kit(s), μπορεί να ήταν όλα φανταστικά… αλλά τι σημασία είχε για ένα 10χρονο, που διάβαζε “καλά” τα μαθήματα του για να πάρει ως επιβράβευση 35 λεπτά τηλεοπτικής και οδηγικής ηδονής την εβδομάδα.
Πάντως, για την ιστορία ο Michael Knight είχε βγει στις μικρές οθόνες 4 φορές από το ’82 ως το ’86 Season 1: [Sept 1982 – May 1983], Season 2: [Oct 1983 – May 1984] , Season 3: [Sept 1984 – May 1985] , Season 4: [Sept 1985 – Apr 1986] , ενώ το 1999 επανεμφανίστηκε με νέα επεισόδια στην Αμερικανική TV Knight Rider 2000: [May 1991]
Ευχαριστώ την Vivi για τις διορθώσεις.
Με διάθεση χιούμορ Paris Koutroumanos.