Βιβή Κωτούλα

Βιβή Κωτούλα εν ώρα δουλειάς
Βιβή Κωτούλα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λάρισα, όμως ζω στην Αθήνα από το 1995. Την πόλη μου την αγαπώ όλο και πιο πολύ όσο περνούν τα χρόνια που βρίσκομαι μακριά της και περνάω πολύ καλά κάθε φορά που πηγαίνω για λίγες μέρες, γιατί εκεί ζουν αγαπημένοι άνθρωποι. Φίλοι και συγγενείς.

Οι σπουδές μου στο ΠΑ.ΠΕΙ. με έβαλαν στον κόσμο των υπολογιστών, αλλά το μοναχικό επάγγελμα του αναλυτή – προγραμματιστή δεν ήταν τελικά το ιδανικό για εμένα, γι’ αυτό και δεν το εξάσκησα παρά για ένα μικρό διάστημα. Με βοήθησαν όμως να αναπτύξω περισσότερο την αναλυτική μου σκέψη, να βρίσκω εναλλακτικές λύσεις για το ίδιο πρόβλημα, να τις συγκρίνω και να επιλέγω εκείνη που συγκεντρώνει τα περισσότερα πλεονεκτήματα, να οργανώνω τον χρόνο μου και να διευθύνω το εκάστοτε project στο οποίο εργάζομαι, μόνη ή ως μέλος μιας ομάδας, καθώς και να αντλώ με επιτυχία όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία που χρειάζομαι κάθε φορά.

Η πρώτη μου “κανονική” δουλειά (αυτή δηλαδή που κόλλησα τα πρώτα ένσημα και που δεν ήταν στα πλαίσια κάποιου προγράμματος του Πανεπιστημίου ή δωρεάν παροχή εργασίας με σκοπό να δω πώς η θεωρία γίνεται πράξη) που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2000, θα μου μείνει αξέχαστη για πολλούς λόγους. Τότε μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω όλα τα προγράμματά της Singular (εμπορικά, λογιστικής, παραγωγής, διαχείρισης αποθήκης, μισθοδοσίας, ERP κλπ), καθώς και ΚΒΣ για να είμαι σε θέση να παραμετροποιώ ανάλογα το εκάστοτε πρόγραμμα σε κάθε επιχείρηση. Μου δόθηκε επίσης η ευκαιρία να γνωρίσω πολλά στελέχη, να συμμετέχω στη μηχανογράφηση πολλών επιχειρήσεων, να εκπαιδεύσω ανθρώπους διαφορετικού τεχνολογικού επιπέδου και επαγγελματικής φιλοσοφίας (δημόσιος & ιδιωτικός τομέας), να μάθω να ψυχολογώ ανθρώπους και να διακρίνω χαρακτήρες, να δουλέψω με μια καταπληκτική ομάδα, να αποκτήσω καλούς φίλους και να συναντήσω ανάμεσα στους συναδέλφους μου τον άντρα της ζωής μου!

Όταν ένιωσα πως έκλεισε ο κύκλος μου εκεί, ανέλαβα τη θέση του IT Manager σε γνωστή πολυεθνική εταιρεία με έδρα τη Γαλλία και κύριο αντικείμενο τα φάρμακα και τα δερμοκαλλυντικά. Εκεί είχα την ευθύνη της ομαλής λειτουργίας των συστημάτων της εταιρείας και την ανάπτυξή τους. Κατά τη διάρκεια των χρόνων που ήμουν σε αυτή τη θέση είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με αξιόλογα στελέχη, να παρακολουθήσω νέα σεμινάρια στο αντίκειμενό μου, αλλά και σεμινάρια διοίκησης επιχειρήσεων και οικονομικών, να ταξιδέψω στην Ε.Ε για επαγγελματικούς λόγους, να αναπτύξω υφιστάμενα και νέα projects, να σχεδιάσω και να προτείνω έργα που θα βοηθούσαν την εταιρεία να εκμεταλλευτεί περισσότερο την τεχνολογία και το διαδίκτυο.

Στο μεταξύ, στην προσωπική μου ζωή απέκτησα δύο νέους ρόλους, της συζύγου και της μητέρας και ταυτόχρονα ένιωσα πως θέλω να δημιουργήσω κάτι νέο επαγγελματικά,  που θα με “γεμίζει” πραγματικά. Η όρεξη για να “βάλω το χεράκι μου” ώστε τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα, κέρδισε τον όποιο φόβο υπήρχε για το ρίσκο ενός ξεκινήματος από το απόλυτο μηδέν.

Από εκείνη την περίοδο μέχρι σήμερα έχω ειδικευθεί στη συγγραφή, που πάντα μου άρεσε, και γράφω κυρίως για θέματα γύρω από την οργάνωση του γάμου, της βάπτισης και της δεξίωση, αλλά και για θέματα διακόσμησης και γυναικείας μόδας. Επίσης, γίνομαι κοινωνός της καθημερινής λειτουργίας μοντέρνων και εξωστρεφών επιχειρήσεων και δημοσιογραφώ για λογαριασμό τους, έχοντας αναλάβει το blogging και τα social media που διαθέτουν. Στο πλαίσιο αυτό ανθίζει, επίσης, όλο και πιο πολύ η αγάπη μου για την φωτογραφία, καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής καθημερινότητάς μου.

Βρείτε με στα social media:

Facebook

Linkedin

Pinterest