Mobile Applications

mobapps: Τι είναι

Το mobapp είναι “ελαφριές” εφαρμογές κινητών τηλεφώνων που  με  το συνδυασμό της τεχνολογίας και ειδικών concept design μπορούν να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο όχημα επικοινωνίας για δράσεις ή campaigns κάθε διαφημιζόμενου.

mobapps

mobapps

Οι εγκατάσταση των mobapps μπορεί να γίνει με:

  • Προ-εγκατάσταση των εφαρμογών σε κινητά κατά την αγορά τους (δωρεάν).
  • Internet = από ένα υπάρχον site, μπορούμε να κατεβάσουμε την εφαρμογή στον υπολογιστή και να τη μεταφέρουμε απλά στο κινητό μας (δωρεάν).
  • Bluetooth = από ήδη εγκατεστημένες κεραίες σε κάποιο χώρο (δωρεάν).
  • Wap link = γράφοντας τη διεύθυνση στο wap browser και γίνεται αυτόματη εγκατάσταση (χρέωση download)
  • Invite via sms = η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να την κάνει πρόσκληση σε άλλο χρήστη στο κινητό του. (χρέωση SMS)

κατόπιν τα mobapps  δουλεύουν “local host” στα κινητά τηλέφωνα και δεν χρειάζονται internet για να λειτουργήσουν ή κάποιο περαιτέρω χρεώσιμη διαδικασία (π.χ. κλήση data κλπ).

Οι προοπτικές ξεκινούν από τη δυνατότητα να εφαρμοστεί μέσα σε ένα κινητό μια ολόκληρη εταιρική παρουσίαση, ένα ολόκληρο έντυπο για ένα προϊόν ή γεγονός, μια ολοκληρωμένη επικοινωνία που επεκτείνεται σε δια-δραστική και αμφίδρομη σχέση μεταξύ «προϊόντος» & «καταναλωτή».

mobapps: Philosophy

Η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων αποτελεί δυναμικό μέσο μαζικής επικοινωνίας και συνδυάζεται άψογα με τα υπόλοιπα μέσα μαζικής επικοινωνίας (τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος, internet κτλ). Η λειτουργικότητα και η δυναμική του επεκτείνεται πέραν της αρχικής επικοινωνίας σε λειτουργίες & ενέργειες, άρα, θα επεκτείνει τη δράση της επικοινωνίας γενικότερα.

Η βασική αρχή ξεκινά από το γεγονός ότι το κινητό τηλέφωνο αποτελεί αναπόσπαστο αξεσουάρ των ανθρώπων σχεδόν όλο το 24ωρο, επίσης συνδυάζει αρμόνικα τις επαφές, το ημερολόγιο, το ξυπνητήρι, ήχους, εικόνες, βίντεο, games κτλ.

Κατά συνέπεια αναπτύσσεται μια προσωπική – επώνυμη, αμφίδρομη και άμεση – ενημερωμένη επικοινωνία των προϊόντων – υπηρεσιών- εταιριών με το κοινό.

mobapps: Τι εφαρμογές μπορούν να γίνουν;

Δίνοντας μερικά παραδείγματα τι ένα mobapp μπορεί να κάνει:

Για ένα super market = το ενημερωτικό του έντυπο μέχρι τη κάρτα (barcode) που όλοι τη ξεχνούν

Για μια αλυσίδα pizza = ολόκληρο το κατάλογο, με όλα τα ειδή, κάνοντας παραγγελία με κόστος 1 απλό sms

Για ένα καταναλωτικό προϊόν = ένα ολόκληρο φάσμα δραστηριοτήτων από απλές προωθητικές ενέργειες μέχρι instant εκπτωτικά κουπόνια

Για μια τράπεζα = από ένα απλό ενημερωτικό έντυπο, μέχρι και πιστωτική κάρτα

Για μια εταιρία = ένα εσωτερικό bonus system για τους πωλητές της

Για μια εταιρία εκδηλώσεων = ειδική πρόσκληση, με προσωπικούς κωδικούς, δυνατότητα follow up, updated information’s, εκλεπτυσμένο sitting & calculating καλεσμένων

Για ένα «έξυπνο σπίτι» = θα ήταν ένα περιβάλλον διαχείρισης απομακρυσμένης μονάδας. Πχ είμαι σε διακοπές και με ένα απλό sms, ανοίγω – κλείνω τα φώτα, ελέγχω το συναγερμό, ρυθμίζω το video να γράψει…Ένα άλλο πεδίο δράσης είναι συνέργιες εταιριών και προϊόντων.

Μια εταιρία fast food θα έφτιαχνε ένα mobapp (ενημερωτικό, φόρμα στοιχείων) με δώρο ένα burger. Το mobapp είναι σε συνεργασία με καρτοκινητή, όπου όταν κάποιος αγοράζει χρόνο ή ανανεώνει το χρόνο του, στέλνοντας τη φόρμα και το μοναδικό κωδικό της καρτοκινητής θα πάει σε επιλεγμένο κατάστημα της αλυσίδας fast food.

Μια εταιρία διανομής ταινιών θα έφτιαχνε ένα mobapp για την ταινία, με σχετική κλήρωση δώρων, ενώ σαν χορηγός θα ήταν μια αλυσίδα καταστημάτων. Τα δώρα θα ήταν από την αλυσίδα καταστημάτων καθώς και η παραλαβή θα ήταν σε κάποιο κατάστημα επιλογής του χρήστη από τη λίστα της αλυσίδας.

Ένα πολυκατάστημα ή ένα εμπορικό κέντρο θα έφτιαχνε ένα mobapp σε μορφή λίστας, όπου το κάθε πεδίο της λίστας θα ήταν διαφημιζόμενα καταστήματα ή υπηρεσίες. Το «σημείο» πουλά και ένα άλλο τρόπο επικοινωνίας, ενώ οι διαφημιζόμενοι επικοινωνούν και με άλλους τρόπους.

mobapps: Εν κατακλείδι

Η επικοινωνία μέσω mobapp είναι μοναδική, προσωπική & επώνυμη. Δημιουργεί αμφίδρομη σχέση, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στη διαφήμιση και στις υπηρεσίες να έχουν μιά άμεση – ενημερωμένη επικοινωνία με το κοινό !!!

Δείτε περισσότερα για την υπηρεσία mobapps εδώ:

Posted in HiTechNews and tagged , , , , , , , .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.