Μοιραστείτε τις πληροφορίες του Google Analytics!

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που συμβουλεύονται το Google Analytics για να δουν την εξέλιξη που σημειώνουν οι ιστότοποί του. Πολλοί είναι πλέον και αυτοί που αποφασίζουν να διαφημιστούν σε κάποιες ιστοσελίδες. Το παρακάτω είναι κάτι που αφορά άμεσα και τους διαφημιζόμενους και τους διαφημιστές.

Google Analytics
Google Analytics

Πολλές εταιρείες θα ήθελαν να ξέρουν αν η διαφήμιση στην οποία επενδύουν, αξίζει, το οποίο απλοϊκά σημαίνει: “Είναι καλό το site στο οποίο διαφημίζομαι;;”.
Τα sites τα οποία δεν έχουν να κρύψουν τίποτα, θα ήθελαν και αυτά μία διαφάνεια ως προς την ποιότητα της υπηρεσίας που προσφέρουν, γι’αυτό το λόγο δίνουν πρόσβαση στους διαφημιζόμενους στο Google Analytics Account της ιστοσελίδας. Με τον τρόπο αυτό, οι διαφημιζόμενοι θα μπορούν να ελέγχουν διάφορα στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τον ιστότοπο και να πράττουν ανάλογα.

Κουραστικό…

Γιατί να μην φαίνονται όλα μέσα στο site;

Πλέον μπορείτε, χρησιμοποιώντας το Google Analytics Data Export API, να δημιουργήσετε το δικό σας plugin για το software που χρησιμοποιείτε για να δημοσιεύσετε ό,τι πληροφορίες από το Google Analytics επιθυμείτε στο website σας.
Υπάρχουν ήδη κάποια έτοιμα plugins για μερικά λογισμικά, π.χ. το Analyticator από τη Spiral Web Consulting αν χρησιμοποιείτε WordPress.

Το συγκεκριμένο plugin εμφανίζει στην ιστοσελίδα σας όλους τους unique visitors, κάπως έτσι:

Εικόνα από τον Analyticator
Εικόνα από τον Analyticator

Φυσικά, γράφοντας τη δικιά σας εφαρμογή θα μπορούσατε να εμφανίσετε πιο πολλά και πολύτιμα για ένα διαφημιζόμενο στοιχεία, π.χ. pageviews, bounce rate etc.

Το Analyticator είναι το μόνο επίσημο plugin που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή και μπορείτε να το κατεβάσετε από τα plugins του WordPress.
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να φτιάξει κανείς με το συγκεκριμένο Google Analytics API και ίσως επανέλθει το qwerty.gr με κάποιο έτοιμο plugin , για κάποιο CMS, ίσως .. ίσως .. ίσως .. 😉

Happy Developing!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.