How To : Μετατροπή ενός profile σε facebook page

Το Facebook φαίνεται πως κατάλαβε ότι είναι πολλοί εκείνοι που ενώ έπρεπε να έχουν δημιουργήσει ένα facebook page για την επιχείρησή τους και κάθε επαγγελματική τους δραστηριότητα, έχουν φτιάξει τελικά ένα facebook  profile και έτσι αποφάσισε να τους βοηθήσει. Ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει μια εύκολη διαδικασία migration και έτσι απλουστεύει τη μετάβαση από προφίλ σε σελίδα για όσους χρησιμοποιούν λάθος τρόπο για να επικοινωνούν με τους φίλους της επιχείρησής τους.

Η σελίδα στο facebook για τα facebook pages

Η σελίδα στο facebook για τις facebook pages

Έχω βρεθεί να εξηγώ αρκετές φορές σε συνεργάτες μας, γιατί είναι λάθος να φτιάχνουν ένα facebook προφίλ για την επιχείρηση τους, αντί να φτιάξουν μια σελίδα για την επιχείρηση στο facebook και να διατηρούν τα προσωπικά τους προφίλ.

Μερικές από τις κυριότερες διαφορές μεταξύ των προφίλ και των σελίδων είναι οι εξής :

 • Σε ένα facebook profile υπάρχει όριο φίλων και αυτό είναι οι 5.000 φίλοι, ενώ σε ένα facebook page δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στον αριθμό των fan (followers) ! Μπορείτε να αποκτήσετε ελεύθερα εκατομμύρια fans … sooooo go for it.
 • Κάποιος που ενδιαφέρεται για την επιχείρηση σας πιθανότατα να μη θέλει να γίνει φίλος με ένα facebook profile (που ουσιαστικά είναι μια επιχείρηση) και να βλέπετε έτσι όλα τα στοιχεία του και τη δραστηριότητα του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χάνετε αρκετούς οπαδούς!!! Είναι πολύ πιο απλό και διακριτικό, ένας ενδιαφερόμενος να κάνει Like! σε ένα Facebook Page και να κρατήσει τα υπόλοιπα στοιχεία του και τις ενέργειές του για τους πραγματικούς φίλους του.
 • Έχοντας ένα Facebook Page, έχετε ένα business account και μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζεστε με αυτό, ώστε να επικοινωνείτε διαδραστικά με τις Αγαπημένες Σελίδες που έχετε ορίσει στο δικό σας Facebook Page. Έτσι δικτυώνεστε ως επιχειρηματική οντότητα, «δίνετε» σε άλλες σελίδες και «παίρνετε» από αυτές. Λαμβάνετε επίσης ενημερώσεις για τις ενέργειες (Likes & σχόλια σε αναρτήσεις, δική τους ανάρτηση) που κάνουν οι fan στη σελίδα σας, καθώς και για το ποιοι έγιναν πρόσφατα fan της σελίδας σας.
 • Με ένα Facebook Page έχετε στατιστικά στοιχεία για τις επισκέψεις, τα Likes, τα σχόλια, τις αποχωρήσεις και πολλά άλλα στοιχεία, ενώ με ένα Facebook Profile δεν έχετε δυνατότητα να μαθαίνετε στατιστικά στοιχεία.
 • Στα Facebook Pages οι διαχειριστές έχουν επιπλέον δυνατότητες, όπως το να τηρούνται τα ανεπιθύμητα (posts & άλλο περιεχόμενο από fans στο wall της σελίδας), σε κρυφό φάκελο που μόνο οι διαχειριστές μπορούν να δουν.
 • Μπορείτε να κάνετε διαφήμιση σε ένα Facebook Page και να αυξήσετε τους fan σας, ενώ δεν μπορείτε να διαφημίσετε ένα Facebook Profile.

Εκείνο που μοιάζει πλέον αρκετά είναι η μορφή – δομή των Facebook Pages & των Facebook Profiles και αυτό είναι καλό γιατί οι χρήστες έχουν εξοικειωθεί με αυτό και δεν δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν είτε με σελίδες είτε με προφίλ

Το Facebook γενικά απαγορεύει να υπάρχει Facebook Profile που δεν αντιστοιχεί σε άνθρωπο άνω των 13 ετών, όπως απαγορεύει σε ένα άτομο να έχει περισσότερα από ένα προφίλ. Αν δεν έχετε διαβάσει μέχρι τώρα τους όρους χρήσης του Facebook καλό είναι να το κάνετε το συντομότερο για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως λόγω της άγνοιάς σας. To Facebook μάλιστα, έχει τιμωρήσει αρκετούς λογαριασμούς με διαγραφή, αρκετοί από τους οποίους είχαν Facebook Profile που δεν αντιστοιχούσε σε ένα φυσικό πρόσωπο, αλλά σε μια επιχείρηση… κάτι που το Facebook δεν επιτρέπει.

Μετατροπή προφίλ σε σελίδα Facebook & δημιουργία σελίδας

Δημιουργήστε σελίδα στο facebook

Έρχεται όμως τώρα να δώσει μια μεγάλη ευκαιρία σε εκείνους που συνεχίζουν να διατηρούν προφίλ αντί για σελίδα, ώστε να διορθώσουν το λάθος τους χωρίς να χάσουν τους φίλους που συγκέντρωσαν τόσο καιρό στο προφίλ τους.

Η διαδικασία για την μετατροπή ενός προφίλ σε σελίδα του facebook γίνεται από την ειδική σελίδα του migration που δημιούργησε το Facebook και μέσω αυτής θα συμβούν με απλό τρόπο τα παρακάτω.

Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να έχετε συνδεθεί με το προφίλ που θέλετε να μετατρέψετε σε σελίδα και όχι με το προσωπικό σας

Τι θα συμβεί αν μετατρέψετε ένα προφίλ σε σελίδα του Facebook

 • Θα μεταφερθούν από το προφίλ στη σελίδα όλες οι φωτογραφίες προφίλ που χρησιμοποιούσατε
 • Θα μετατραπούν οι φίλοι που είχατε στο προφίλ σας σε fan της σελίδας σας {Δεν θα χάσετε τους φίλους σας}
 • Ο λογαριασμός που ήταν προφίλ θα γίνει business account

Τι πρέπει να προσέξετε στο migration από Profile σε Facebook Page

Προσοχή όμως γιατί από την παραπάνω διαδικασία δεν θα μεταφερθεί άλλο περιεχόμενο που υπάρχει μέχρι εκείνη τη στιγμή στο προφίλ που μετατρέπεται σε σελίδα. Δεν θα μεταφερθούν για παράδειγμα πληροφορίες προφίλ, μηνύματα, σημειώσεις, status updates, φωτογραφίες & άλμπουμ (μόνο οι φωτογραφίες προφίλ μεταφέρονται) κλπ

Πώς να πάρετε backup του προφίλ σας στο Facebook

Γι’ αυτό πριν ξεκινήσετε την διαδικασία για το migration από facebook profile σε Facebook Page θα πρέπει να πάρετε backup του περιεχομένου που υπάρχει στο προφίλ σας.

Για να πάρετε αντίγραφο του λογαριασμού σας στο Facebook (του Facebook Profile σας) αρκεί να :

 • Πάτε στο Account Settings
 • Να πατήσετε το «Μάθετε Περισσότερα» («Learn More«) δίπλα από την γραμμή «Λήψη των πληροφοριών σας» («Download Your Information«) στη σελίδα (tab) των Ρυθμίσεων (Settings).
 • Στο παράθυρο που θα ανοίξει πατήστε «Λήψη» («Download«) και θα έχετε αντίγραφο των περιεχομένων του λογαριασμού σας (δηλαδή του προφίλ σας)
Ρυθμίσεις λογαριασμού στο facebook για να κατεβάσετε αντίγραφο του περιεχομένου του λογαριασμού στο facebook

Από τις Ρυθμίσεις λογαριασμού στο facebook κατεβάζετε backup

Τι περιλαμβάνει το αρχείο που θα λάβετε ως αντίγραφο των πληροφοριών και του περιεχομένου

 • Πληροφορίες Προφίλ
 • Wall posts (δικά σας και φίλων σας στο δικό σας τοίχο) και άλλο περιεχόμενο που υπάρχει στον τοίχο σας
 • Φωτογραφίες & Video που έχετε ανεβάσει στο προφίλ σας
 • Λίστα φίλων
 • Σημειώσεις
 • Εκδηλώσεις (Events) στα οποία έχετε απαντήσει αν θα τα παρακολουθήσετε ή όχι
 • Μηνύματα (εισερχόμενα και απεσταλμένα)
 • Σχόλια δικά σας και των φίλων σας που έγιναν οπουδήποτε στο προφίλ σας (σε post, σε φωτογραφίες, σε σημειώσεις, σε video κλπ)

Πάντως καλό είναι να πάρετε σε κάθε περίπτωση ένα αντίγραφο του περιεχομένου, ακόμη και του προσωπικού σας λογαριασμού, αρκεί να ακολουθήσετε σωστά τη διαδικασία, να βρίσκεστε στον προσωπικό σας υπολογιστή, να τηρήσετε όλους τους κανόνες ασφάλειας και να φυλάξετε το αρχείο σε ασφαλές σημείο, γιατί θα περιέχει όλες τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Στην ενότητα Help (Βοήθεια) του Facebook υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για τη μετατροπή ενός προφίλ σε σελίδα. Συμβουλευτείτε το πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία και καλή επιτυχία 😉

Για το www.qwerty.gr

Βιβή Κωτούλα

Posted in HowTo and tagged , , , , .

4 Comments

 1. Πολύ αναλυτική και σωστή ανάλυση ειδικά για αρχάριους, βοηθάει σε όσους θέλουν να κάνουν fan page

 2. καλησπερα χρειαζομαι την βοηθεια σου.. Ειχα προφιλ και ειχα δημιουργησει σελιδα για μια εταιρεια που ηθελα.. γινεται να κανω το προφιλ μου εταιρεια? απο οτι διαβασμα ναι και βρηκα το πως απλως δεν με αφηνει να αλλαξω το ονομα μου σε αυτο της εταιρειας… αν κανω την αλλαγη μετα μπορω να μετονομασω την σελιδα?
  πχ. εγω προφιλ: deka deka deka και η σελιδα που διατηρω τωρα λεγεται «10deka10″…πως μπορω να κανω το προφιλ σελιδα με το δευτερο ονομα ομως? ευχαριστω εκ των προτερων κ ευελπιστω στην βοηθεια σου

 3. για την ακριβεια ηθελα να σε ρωτησω αν κανω το προφιλ σελιδα μετα μπορω να στελνω αιτηματα για να εχω followers η πρεπει μονο να με προτεινουν?
   

 4. Γεια σας!!
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ γιατί το facebook μας τα έχει κάνει χάλια (για να μην πω άλλη λέξη)!!!!!!!!
   
  εγώ είχα και ένα προφίλ για την επιχείρησή μου, αλλά και μια σελίδα!!
  με έβαλε λοιπον το fb στη διαδικασία αλλαγής του προφίλ σε σελίδα (όλα καλα ως εδω), ολοκλήρωσα τα βήματα της διαδικασίας, τώρα βρέθηκα με 2 σελίδες κ χωρίς προφίλ, αλλά το πρόβλημα είναι ότι τώρα ΔΕΝ μπορώ να διαχειριστώ τις σελίδες αυτές!!!!
  ούτε βλέπω τα wall τους, ούτε μνμτα, ούτε σχόλια, ούτε δημοσιεύσεις, ούτε μπορώ να δω διαχειριστές κλπ, ούτε τίποτα!!!!
   
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ βοηθήστε αν μπορείτε γιατί είναι επαγγελματική η χρήση που κάνω!!
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.